NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Wim Derksen (red.)

Kijkend naar Nederland

Nederlandse editie, ISBN 978-90-5662-632-7, € 22,50

Hoe verandert de ruimte? Hoe verandert het gebruik van de ruimte? Hoe veranderen de ideaalbeelden van de ruimte? En hoe verandert de identiteit van de gebruiker van de ruimte?

Over het op deze manier kijken naar en zien van Nederland, en de veranderingen in die beelden, schrijven zes deskundigen in deze bundel een interessant essay. Peter Peters over een ander perspectief op de mobiliteit, David Hamers over de dagelijkse gebruikers van verstedelijkte regio's, Herman Pleij over de historisering van het landschap, Han Lörzing over het landschap als themapark, Arnold Reijndorp over de stedelijkevernieuwingspolitiek: kruitvatwijken of kruidvatwijken, en Wouter Vanstiphout over de invloed van de brandings- en identiteitsindustrie op de woningcorporaties in het bijzonder en op de volkshuisvesting in het algemeen.

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com