NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Nico van Ravesteyn, Willemieke Hornis, Femke Verwest, Hedwig Thorborg

Het gras bij de buren
De rol van planning bij de bescherming van groene gebieden in Denemarken en Engeland

Vormgeving: Typography & Other Serious Matters, paperback met grote flap, 128 pagina's, 17 x 24 cm
Tekst in Nederlands, ISBN 90-5662-481-4 / 978-90-5662-481-1, € 22,50

NAi Uitgevers i.s.m. het Ruimtelijk Planbureau, Den Haag

Het gras bij de burenWat is de rol van planning bij de bescherming van groene gebieden in Engeland en Denemarken? En welke planningspraktijken in die landen zijn interessant voor het Nederlandse ruimtelijke beleid? Deze vragen staan in deze studie centraal.
Doordat de ruimteclaims op de waardevolle groene gebiedenin Nederland toenemen is er behoefte aan een duidelijke rol voor de ruimtelijke planning bij de bescherming van die gebieden. Daarbij komt dat met de Nota Ruimte het Nederlandse ruimtelijke beleid ten aanzien van die groene gebieden gaat veranderen.
Ook wordt de Wet op de Ruimetelijke Ordening drastisch herzien. Verandering van beleid kan ruimte bieden voor vernieuwingen in planconcepten en uitvoeringspraktijken.
In deze studie wordt gekeken in hoeverre de buitenlandse planningspraktijk inspiratie kan opleveren voor deze vernieuwingen.

> Laatste exemplaren verkrijgbaar bij NAi Boekverkopers

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com