NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Redactie: Joost Heijthuijsen, Jan Jaap Knol, Taco de Neef, Steven van Teeseling
Auteurs: Lex ter Braak, Sacha Bronwasser, Edo Dijksterhuis e.a.


Zonder titel
Amateur en professional in de beeldende kunst

Paperback | Geïllustreerd (kleur) | 180 pagina’s | 16 x 22,5 cm | Ontwerp: Thonik
In samenwerking met het Mondriaan Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie
Nederlandse editie ISBN 978-90-5662-869-7  | € 15,00

Boekpresentatie 6 juli 2012 15.00-17.30 uur Gemeentemuseum Den Haag


De scheidslijn tussen amateur en professional is in de beeldende kunst in het algemeen duidelijk zichtbaar. Maar in deelgebieden als urban arts, fotografie, sociale en nieuwe media vervaagt juist dit onderscheid. Zonder titel geeft in 20 essays vanuit het perspectief van maker, kunstopleiding, criticus, museum en markt inzicht in de veranderende relatie tussen de amateur en de professional in de beeldende kunst.

Wat is vandaag de dag een amateur? Wat is een professional? Hoe beïnvloeden zij elkaar? Waar is de overgang van amateur naar professional merkbaar? Kan de betrokkenheid van amateurs het maatschappelijk draagvlak voor kunst vergroten en ook een andere, eigen kwaliteit tot stand brengen?

Door op zoek te gaan naar de kansen en de bedreigingen van de veranderende relatie tussen de amateur en de professional willen het Mondriaan Fonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie het debat op gang brengen over de vitaliteit van de hedendaagse kunstpraktijk.

Zonder titel bevat bijdragen van Lex ter Braak, Sacha Bronwasser, Edo Dijksterhuis, Nina Folkersma, Erik Kessels, Dingeman Kuilman, Jorinde Seijdel, Angelique Spaninks, Aynouk Tan, Camiel van Winkel en anderen.

Zonder titel is het vijfde boek in een reeks. Eerder zijn verschenen All That Dutch, over internationaal cultuurbeleid, Second Opinion, over beeldendekunstsubsidie, Voor de eeuwigheid?, over collectiebeleid en Splitsen of knopen?, over volkscultuur.


> Bestel bij NAi Boekverkopers

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com