NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Jan van Adrichem, Jos ten Berge, Kaira Cabañas, Ingrid Commandeur, Doris von Drathen,
Hans Ulrich Obrist en Evert van Straaten
Redactie: Marente Bloemheuvel, Toos van Kooten

Windflower. Perceptions of Nature
Twelve Contemporary Artists

Vormgeving: Gebr. Silvestri, Geïllustreerd (kleur), Paperback, 224 pagina's, formaat: 22,5 x 27 cm
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-836-9, € 29,50

I.s.m hetKröller-Müller Museum

Met steun van het SNS REAAL Fonds en de Mondriaan Stichting

Tentoonstelling in het Kröller-Müller Museum van 9 oktober 2011 t/m 15 januari 2012

Windflower. Perceptions of NatureIn Windflower, Perceptions of Nature presenteren twaalf toonaangevende kunstenaars hun eigenzinnige en vaak poëtische blik op de schoonheid en kwetsbaarheid van de natuur in onze moderne, individualistische en materiële wereld.

In dit rijk-geïllustreerde boek wordt de lezer geconfronteerd met verschillende, onderling contrasterende visies op natuur, verbeeld door hedendaagse kunstenaars, afkomstig uit westerse en niet-westerse culturen. Deze kunstenaars beschouwen de wereld op een kritische manier, zijn zich bewust van een groeiende aandacht voor de toekomst van de natuur en de duurzaamheid van de aarde en verbinden deze hedendaagse problematiek aan tradities en zienswijzen afkomstig uit diverse beschavingen. Vraagstukken over technologie en innovatie, economische belangen, milieu en energie komen aan de orde. Evenals een meditatieve en kosmologische beleving van de natuur en het romantische verlangen van de mens tegenover de imponerende, mysterieuze en vaak dreigende natuur.

Met werk van: Lothar Baumgarten, Mark Dion, Cai Guo Qiang, Peter Doig, Mario García Torres, Kimsooja, Tetsumi Kudo, Charly Nijensohn, Yoko Ono, Marco Pando Quevedo, Willem de Rooij en Liang Shaoji.

> Bestel bij NAi Boekverkopers

Windflower. Perceptions of Nature

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com