NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Rob Perrée

Cover to Cover
Een spectrum van kunstenaarsboeken
Fascinaties 12

Vormgeving: Joseph Plateau, Paperback, ing., geïllustreerd (kleur en zw/w), 144 pagina's, formaat: 20 x 12 cm
tekst in Nederlands, ISBN 90-5662-281-1, € 20,00 /
UITVERKOCHT
Ook verkrijgbaar in een Engelse editie, ISBN 90-5662-282-X, € 24,00 /
UITVERKOCHT

NAi Uitgevers i.s.m. De Beyerd, centrum voor beeldende kunst

Tentoonstelling in De Beyerd, Breda van 8 september tot 20 oktober 2002

Cover to coverCover to Cover onderzoekt het fenomeen kunstenaarsboeken. Het belicht de geschiedenis van het kunstenaarsboek en plaatst het binnen een kunsthistorische context. Het besteedt aandacht aan het Nederlands kunstenaarsboek; beschrijft de drijfveren van uitgevers, verzamelaars en kopers. Het geeft aan in hoeverre kunstenaarsboek en catalogus zich onderscheiden van elkaar en waarom ze elkaar steeds meer opzoeken. Het bespreekt de problemen van de presentatie en waagt zich aan een voorspelling over de toekomst van het kunstenaarsboek. Via een beschrijving van kunstenaarsboeken van o.a. Christian Boltanski, Lawrence Weiner, Richard Prince, Richard Long, Andy Warhol, Nan Hoover, Roy Villevoye, Walter van Beirendonck, Sol Lewitt en vele anderen laat het zien hoeveel verschijningsvormen een kunstenaarsboek kan hebben. Cover to Cover wil een zo breed mogelijk beeld geven van het medium en de discussies die het omgeeft.

Rob Perrée is kunstcriticus, heeft diverse boeken op zijn naam staan (o.a. Nan Hoover en Postcards from Black America) en maakt deel uit van de redactie van Kunstbeeld.

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com