NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Winy Maas, Kristin Feireiss, Henk Ovink, Ole Bouman, Wouter Vanstiphout , Michiel Riedijk, Jacob van Rijs, Nathalie de Vries e.a.

The Why Factor(y) and The Future City

Vormgeving: Thonik/ BENG, Geïllustreerd (kleur), Paperback, 168 pagina's, Formaat: 15 x 21 cm
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-781-2, € 15,00
September 2010

I.s.m. MVRDV, The Why Factory en de Technische Universiteit Delft

Ter gelegenheid van de inaugurale rede van Winy Maas op de Technische Universiteit Delft in oktober 2009

The Why Factor(y) and The Future CityWiny Maas is architect – en de M van het internationaal toonaangevende bureau MVRDV. Dit boek is gebaseerd op de inaugurele rede van Winy Maas ter gelegenheid van zijn aanvaarding van de leerstoel Architectuur en Stedenbouw aan de faculteit Architectuur van de Technische Universiteit Delft in 2009. Tegelijkertijd opende Winy Maas The Why Factory (T?F), de denktank van de TU Delft en MVRDV die zich richt op de steden van de toekomst. De publicatie bevat onderdelen uit het symposium ‘My Future City’ van T?F, waarin studenten, architecten, stedenbouwers, denkers, ontwikkelaars, politici en technici vertellen hoe zij stad van de toekomst zien.

> Bestel bij NAi Boekverkopers

Ook verkrijgbaar:

> Visionary Cities

> Green Dream (uitverkocht)


The Why Factory

The Why Factory onderzoekt de mogelijke richting van onze stedelijke toekomst en concentreert zich daarbij op de productie van modellen en visualisaties van toekomstige steden. The Why Factory confronteert de bestaande realiteit van onze wereld met de toekomst van de stad.

Het programma bestaat uit een serie boeken – de Futury Cities Series – gepubliceerd in samenwerking met NAi Uitgevers in Rotterdam en Thonik/ BENG Grafisch ontwerpers in Amsterdam en films geproduceerd in samenwerking met Wieland en Gouwens in Rotterdam en de BBC in Londen. De studies worden op televisie gepresenteerd in samenwerking met de VPRO in Hilversum en op verschillende tentoonstellingslocaties geëxposeerd (het Nederlands Architectuurinstituut, het Hong Kong Design Institute en de Aedes Galerie in Berlijn).

The Why Factory is een internationale denktank en onderszoeksinstituut van architecten en stedenbouwkundigen, opgezet door architectenbureau MVRDV en de TU Delft, geleid door professor Winy Maas. Hij stelt dat architectuur een visionaire dimensie bezit die nieuwe waarde voor de stad kan genereren en hij bepleit een gemeenschapsagenda op grote schaal.

> Meer informatie over The Why Factory

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com