NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Véronique Patteeuw (red.), Aaron Betsky, Ian Buruma, Okwui Enwezor, H.J.A. Hofland, Neil Leach, Andres Lepik, Matthew Stadler, Bruce Sterling, Bart Verschaffel

WAT IS OMA
Betreffende Rem Koolhaas en the Office for Metropolitan Architecture

Vormgeving: Thonik, Geïllustreerd (kleur), Paperback, ing., 168 pagina's, Formaat: 16,5 x 22 cm
Tekst in Nederlands, ISBN 90-5662-348-6 / 978-90-5662-348-7, € 25,00 € 7,50 UITVERKOCHT
Ook verkrijgbaar in een Engelse editie, ISBN 90-5662-349-4, UITVERKOCHT

Het boek verscheen ter gelegenheid van de grote OMA tentoonstelling van november 2003 tot januari 2004 in de Neue Nationalgalerie in Berlijn en in voorjaar/zomer 2004 in de Kunsthal in Rotterdam.

Wat is OMABuiten een kring van ingewijden zijn er maar weinig mensen die zich realiseren hoe belangrijk Rem Koolhaas en het Office for Metropolitan Architecture zijn voor de hedendaagse internationale architectuur. Zeker in Nederland kent men OMA eigenlijk alleen van de Kunsthal in Rotterdam. De gemiddelde cultuurliefhebber - maar 'architectuurleek' - heeft vaak slechts twee criteria om naar architectuur te kijken: is het mooi en is het bruikbaar. Helaas voldoet de Kunsthal in zijn ogen aan geen van beide criteria en daarmee gaat de 'leek' voorbij aan het belang van Rem Koolhaas en OMA. Dit boek laat ziet op welke terreinen Koolhaas actief is. Het toont niet alleen de gerealiseerde gebouwen, maar belicht ook zijn visie op de hedendaagse stad en stedelijkheid. Het boek verheldert en verklaart Koolhaas' rol in de architectuurtheorie en het begrippenapparaat dat hij hanteert. Internationaal gerenommeerde auteurs die zich buiten het vakgebied van de architectuur bevinden, beschouwen het werk van de architect in samenhang met maatschappelijke en economische ontwikkelingen.
Zo biedt dit boek een intelligent beeld van de reikwijdte van Koolhaas' architectuur en de cruciale rol die hij speelt in de architectuurwereld.

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com