NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Winy Maas en The Why Factory (red.)

Visionary Cities
12 reasons for claiming the future of our cities'

Vormgeving: Thonik/ BENG, Geïllustreerd (kleur en zw/w), Paperback, 240 pagina's,
Formaat: 15 x 21 cm
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-725-6, € 15,00
Oktober 2009

I.s.m. MVRDV, The Why Factory en de Technische Universiteit Delft

Ter gelegenheid van de inaugurale rede van Winy Maas op de Technische Universiteit Delft in oktober 2009

Visionary CitiesVisionary Cities stelt de agenda op voor de stad van de toekomst. Hoe maken we een groene stad? Hoe ontkomt een grote stad aan bureaucratische verstopping? Hoe gaat een stad om met de economische crisis? Wat is een stedenbouwkundige visie en waarom hebben we die nodig? In Visonary Cities stelt The Why Factory deze vragen en nodigt u uit samen met hen mogelijke oplossingen te onderzoeken voor deze en vele andere urgente kwesties die onze steden momenteel bedreigen.

Visionary Cities is de eerste publicatie in de Future Cities Series die overzicht verschaft van alle kwesties die The Why Factory aan de orde stelt. De verschillende ambities en modi operandi die het onderzoeksinstituut de komende jaren heeft, komen aan bod.

Met medewerking van Ulf Hackauf, Pirjo Haikola, Young Wook Houng, Winy Maas, Felix Madrazo, Marc Ryan, Tihamér Salij, Daliana Suryawinata, Alexander Sverdlov, Emily Waugh

> Bestel bij NAi Boekverkopers

Ook verkrijgbaar:

> The Why Factor(y) and The Future City

> Green Dream (uitverkocht)


The Why Factory

The Why Factory onderzoekt de mogelijke richting van onze stedelijke toekomst en concentreert zich daarbij op de productie van modellen en visualisaties van toekomstige steden. The Why Factory confronteert de bestaande realiteit van onze wereld met de toekomst van de stad.

Het programma bestaat uit een serie boeken – de Futury Cities Series – gepubliceerd in samenwerking met NAi Uitgevers in Rotterdam en Thonik/ BENG Grafisch ontwerpers in Amsterdam en films geproduceerd in samenwerking met Wieland en Gouwens in Rotterdam en de BBC in Londen. De studies worden op televisie gepresenteerd in samenwerking met de VPRO in Hilversum en op verschillende tentoonstellingslocaties geëxposeerd (het Nederlands Architectuurinstituut, het Hong Kong Design Institute en de Aedes Galerie in Berlijn).

The Why Factory is een internationale denktank en onderszoeksinstituut van architecten en stedenbouwkundigen, opgezet door architectenbureau MVRDV en de TU Delft, geleid door professor Winy Maas. Hij stelt dat architectuur een visionaire dimensie bezit die nieuwe waarde voor de stad kan genereren en hij bepleit een gemeenschapsagenda op grote schaal.

> Meer informatie over The Why Factory

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com