NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Verschijnt januari 2012

Winy Maas e.a.

The Vertical Village
Individual, Informal, Intense

Vormgeving: BENG!, Geïllustreerd (kleur en z/w), Paperback, 528 pagina's, Formaat: 15 x 21 cm
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-844-4, € 30,00

I.s.m. t?f, MVRDV, het Berlage Instituut

The Vertical VillageArchitectenbureau MVRDV en The Why Factory hebben een nieuw model voor de ontwikkeling van Aziatische steden voor ogen. Zij stellen The Vertical Village voor, een driedimensionale gemeenschap die weer persoonlijke vrijheid, diversiteit, flexibiliteit en buurtleven moet brengen in steden in Azië.

Onder invloed van demografische en economische krachten veranderen steden in Azië snel. Traditionele stadsdorpen, die eeuwenlang de kern van de steden hebben gevormd, worden in een genadeloos tempo vervangen door eenvormige woontorens. Door de ontwikkeling van negen heel verschillende Aziatische steden te volgen, biedt The Vertical Village inzicht in de ontwikkeling, huidige toestand en toekomst van deze ‘verticale stadsdorpen’. Dit boek introduceert vervolgens twee hulpmiddelen: de VillageMaker© en The HouseMaker©, waarmee een droomhuis ontworpen kan worden en een droomlocatie kan worden gezocht.
Ook wordt inzicht gegeven in hoe het zou zijn om in een Vertical Village te wonen.

> Reserveer bij NAi Boekverkopers

Eerder verschenen:

> Visionary Cities
> Green Dream (uitverkocht)
> The Why Factor(y) and the Future City


The Why Factory

The Why Factory onderzoekt de mogelijke richting van onze stedelijke toekomst en concentreert zich daarbij op de productie van modellen en visualisaties van toekomstige steden. The Why Factory confronteert de bestaande realiteit van onze wereld met de toekomst van de stad.

Het programma bestaat uit een serie boeken – de Futury Cities Series – gepubliceerd in samenwerking met NAi Uitgevers in Rotterdam en Thonik/ BENG Grafisch ontwerpers in Amsterdam en films geproduceerd in samenwerking met Wieland en Gouwens in Rotterdam en de BBC in Londen. De studies worden op televisie gepresenteerd in samenwerking met de VPRO in Hilversum en op verschillende tentoonstellingslocaties geëxposeerd (het Nederlands Architectuurinstituut, het Hong Kong Design Institute en de Aedes Galerie in Berlijn).

The Why Factory is een internationale denktank en onderszoeksinstituut van architecten en stedenbouwkundigen, opgezet door architectenbureau MVRDV en de TU Delft, geleid door professor Winy Maas. Hij stelt dat architectuur een visionaire dimensie bezit die nieuwe waarde voor de stad kan genereren en hij bepleit een gemeenschapsagenda op grote schaal.

> Meer informatie over The Why Factory

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com