NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Peter J.M. Nas, Kees van Dijk, Johannes Widodo, Pratiwo, Hedi Hinzler, Amanda Achmadi, J. Wuisman, Cor Passchier, Abidin Kusno, Madelon Djajadiningrat-Nieuwenhuis, Maaike Boersma
Red.: Peter J.M. Nas, Martien de Vletter

The Past in the Present
Architecture in Indonesia

Vormgeving: Novak, Geïllustreerd (kleur en zw/w), Gebonden, 308 pagina's, Formaat: 20,5 x 27 cm
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-572-6, € 39,50
Januari 2007

I.s.m. Nederlands Architectuurinstituut
Met steun van Prins Bernard Cultuurfonds

Tentoonstelling in het Nederlands Architectuurinstituut van 19 januari t/m 3 juni 2007.

The Past in the present. Architecture in IndonesiaDe concepten 'Indonesische architectuur' en 'architectuur in Indonesië' zijn beide incompleet. Architectuur in Indonesië is namelijk extreem veelzijdig en bevat invloeden uit vele belangrijke culturen, van India en China tot het Midden Oosten en landen in het Westen. Het is zeker zinnig om de vraag te stellen of er zelfs wel sprake is van het bestaan van een 'echt' Indonesische architectuur, zelfs wanneer het gaat over de streekgebonden bebouwing, die vanuit etnisch perspectief zeer divers is. De zoektocht naar een 'authentiek Indonesisch' architectuur is in feite al lang een onderwerp van discussie onder architecten in Indonesië. Belangrijk daarbij is dat deze architectuur niet gebonden is aan het grondgebied van de Indonesische staat, maar ook is geëxporteerd naar andere landen, met name Nederland.

Deze verzameling essays over architectuur in de context van Indonesië heeft als bedoeling een beeld te schetsen van de diversiteit aan architectuur in het hedendaagse Indonesië, terwijl tegelijkertijd wordt erkend dat een dergelijk perspectief niet vruchtbaar kan zijn zonder rekenschap te geven van de geschiedenis.

Deze publicatie biedt een algemene inleiding tot de Indonesische architectuur en een begrijpelijke omschrijving van de architectonische context van wat Indonesisch-Nederlandse, ofwel 'Indische' architectuur wordt genoemd.

> Bestel bij NAi Boekverkopers

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com