NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Winy Maas, Marc Joubert, Tihamér Salij, Ole Bouman e.a.

NL28 Olympisch vuur
Spelen met toekomst

Vormgeving: Sander Boon, Geillustreerd (kleur en zw/w), Paperback, 336 pagina's, Formaat 16 x 23 cm
Nederlandse editie, ISBN 978-90-5662-622-8, € 29,50
Engelse editie, ISBN 978-90-5662-628-0
Mei 2008

I.s.m. het Nederlands Architectuurinstituut

Tentoonstelling in het NAi van 31 mei tot en met 21 september 2008

NL28 Olympisch vuur. Spelen met toekomstDe Olympische Spelen zijn een mega-evenement op een onvoorstelbare schaal. Sport, economie, stadsmarketing, planologische ontwikkeling op stedelijk, maar ook op regionaal en zelfs nationaal niveau worden er fundamenteel door beïnvloed. Het organiseren van dit evenement kan de identiteit van een land versterken en belangrijke planologische problemen op de agenda zetten of zelfs oplossen.

Olympisch vuur is gebaseerd op studies van de meest vooraanstaande centra voor stedenbouwkundig onderzoek in Nederland, maar ook op de verbeeldingskracht van het wereldberoemde Rotterdamse architectenbureau MVRDV en tovert de lezer een reeks spectaculaire visies voor op hoe Olympische Spelen Nederland, een land dat er van oudsher om bekend staat dat het zijn eigen omgeving vormgeeft, zou kunnen transformeren.

Het boek richt zich op de ruimtelijke agenda van Nederland door thema’s als klimaatverandering, watermanagement en energieproductie op verrassende en opzienbarend nieuwe wijzen te combineren met oplossingen voor stadions, infrastructurele voorzieningen en accommodaties voor de sporters. De onderzoeken vinden hun neerslag in uiteenlopende scenario’s voor de organisatie van de Olympische Spelen in Nederland in 2028. Ze worden voorafgegaan door een historische tijdslijn die een boeiende impressie geeft van de invloed die de Spelen in het verleden hebben gehad op gaststeden als Montreal, Los Angeles, Sydney en Beijing.

Het boek is het resultaat van onderzoeken naar de haalbaarheid, de visualisering en de verwezenlijking van het planologische programma voor de Olympische Spelen in Nederland in 2028, uitgevoerd door de Academie van Bouwkunst Rotterdam en het Berlage Instituut, in samenwerking met MVRDV.

> Bestel bij NAi Boekverkopers

  

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com