NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Andrew Leach, Dirk De Meyer, Christian Kieckens, Luigi Moretti, Hans Scharoun, Martijn van Beek,
Irina Davidovici
Redactie: David de Bruijn, Maarten Delbeke, Job Floris, Christoph Grafe, Ruben Molendijk, Tom Vandeputte

OASE 86
Barok

Vormgeving: Karel Martens en Werkplaats Typografie, Paperback, Geïllustreerd (zw/w), 128 pagina's, 17 x 24 cm
Nederlands/Engelse editie, ISBN 978-90-5662-841-3, € 19,95

I.s.m Die Keure

Met steun van het Stimuleringsfonds voor Architectuur,

OASE 86In OASE 86 wordt de architectuur van de barok onder de loep genomen en getoetst op haar relevantie voor de moderne en hedendaagse architectuur. Aan de hand van een aantal historische studies wordt bekeken op welke manier de complexe geometrische composities en oppervlaktebehandelingen van de barok gekoppeld kunnen worden aan de ontwerppraktijk van vandaag. Daartoe wordt aandacht besteed aan (vaak nog onderbelichte) bouwwerken uit dit tijdvak, zoals de Boheemse barok van Santini Aichel en het werk van Nicholas Hawksmoor, maar ook aan de receptie van de barok door architecten als Hans Scharoun en Luigi Moretti.

Daarnaast wordt in interviews met Hermann Czech en Christ & Gantenbein en met studies van het werk van bijvoorbeeld Robbrecht en Daem en Valerio Olgiati onderzocht op welke manier de barok een voedingsbodem is voor de recente Europese architectuurpraktijk. Zo blijkt dat architecten de barok steeds weer doelbewust aanwenden als tegengif wanneer de ontwerppraktijk of de architectuurtheorie steriel dreigt te worden.

OASE is een onafhankelijk, internationaal, tweetalig (Nederlands/ Engels) tijdschrift over architectuur, stedenbouw en landschapsontwerp. Elk nummer is gewijd aan een actueel thema en biedt een belangrijke bijdrage aan het internationale vakdebat. OASE verschijnt drie keer per jaar.

.> Bestel bij NAi Boekverkopers

> Meer over OASE

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com