NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Olof Koekebakker, Maarten Kloos, Han Meyer, Didier Rebois, e.a.

Europan 7
Nieuw leven in de suburb

Vormgeving: Fred Inklaar, Geïllustreerd (kleur en zw/w), Paperback, (met cd-rom), 128 pagina's, Formaat: 24 x 28 cm
Nederlands/ Engelse editie, ISBN 90-5662-355-9 / 978-90-5662-355-5, € 22,50 UITVERKOCHT

NAi Uitgevers i.s.m. Stichting Europan

Europan 7Europan, de tweejaarlijke Europese prijsvraag voor jonge architecten, riep in 2003 op ideeën te formuleren voor revitalisatie van het suburbane leven in Europa. In heel Europa zijn in totaal 68 locaties gevonden voor ontwerpen met het thema 'Nieuw leven in de suburb'. Ruim 280 projecten werden voor de Nederlandse locaties ingezonden door jonge architecten uit binnen- en buitenland. De jury zal eind januari 2004 de prijswinnaars bekendmaken tijdens een manifestatie in het NAi. Tegelijkertijd opent een tentoonstelling waarin de winnende voorstellen naast de overige plannen worden gepresenteerd.

Het boek Europan 7 - Nieuw leven in de suburb brengt een overzicht van de winnende projecten. De ontwerpvoorstellen worden uitgebreid gedocumenteerd met maquette-foto's, plannen en concepttekeningen. Bovendien lichten de winnende ontwerpers hun ontwerp zelf toe in een interview. Het projectgedeelte wordt verder aangevuld met een essay rond het centrale thema van stedelijke intensiteit, een beschrijving van de vier Nederlandse locaties, en een analyse van de inzendingen, gezien vanuit een Europees perspectief. Ook dit jaar is in het boek een cd-rom bijgevoegd waarop het werk is verzameld van alle deelnemers die tot de voorlaatste ronde doordrongen, naast de ontwerpvoorstellen van de prijswinnaars.


Ook nog verkrigbaar bij NAi Boekverkopers:

> Europan 4. Bouwen van de stad op de stad
Europan 5. Nieuwe woonlandschappen, verplaatsen en verblijven
> Europan 6. In-between Cities

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com