NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Glenn Adamson, Rick Poynor, Aaron Betsky
Redactie: Vincent van Baar, Bert van Meggelen, Antoine Achten en Timo de Rijk

Dutch Design Jaarboek 2010

Vormgeving: Studio Dumbar, Geïllustreerd (kleur), Paperback, 216 pagina's, formaat: 22,5 x 27,5 cm
Nederlands/ Engelse editie, ISBN 978-90-5662-755-3, € 29,50
Oktober 2010

I.s.m. Dutch Design Awards

Met steun van de Mondriaan Stichting

De feestelijke prijsuitreiking van de Dutch Design Awards 2010 vindt plaats op zaterdag 23 oktober in het Frits Philips Muziekgebouw in Eindhoven. De tentoonstelling is van 23 tot en met 31 oktober te zien in het Brainport Greenhouse en is een van de highlights van de drukbezochte Dutch Design Week Eindhoven.

Dutch Design Jaarboek 2010Het Dutch Design Jaarboek is hét overzicht van de beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009-2010.

Het Nederlandse design heeft internationaal furore gemaakt met vernieuwende en opzienbarende werk van vormgevers. De redactie van het Dutch Design Jaarboek, gevormd door Timo de Rijk, Antoine Achten, Vincent van Baar en Bert van Meggelen, presenteert dit jaar opnieuw een overzicht. Aan bod komen de ruim 50 beste ontwerpen op het gebied van ruimtelijke vormgeving, productvormgeving, mode en grafische vormgeving die in Nederland gerealiseerd zijn in 2009–2010. Met ontwerpen van onder anderen; Maarten Baas, Aldo Bakker, G-Star, Joost Grootens, Hans van Heeswijk, John Körmeling, Rem D. Koolhaas, Lernert & Sander, MVRDV, Piet Parra, Letman & Sprey, Studio Dumbar, Merkx+Girod, Studio Job, Bertjan Pot, Scholten & Baijings, Koen van Velsen, Jeroen Vinken en West 8.

Drie toonaangevende internationale critici Glenn Adamson, Aaron Betsky en Rick Poynor geven in hun essay hun visie op de positie en de huidige kenmerken van het Nederlandse ontwerpen. Een aanvullende selectie van enkele tientallen belangrijke evenementen, publicaties en tentoonstellingen op het vakgebied geeft verder inhoud aan het ontwerpdebat in deze periode. Deze tweetalige publicatie is interessant voor een breed publiek met een interesse in Nederlands ontwerp.

> Bestel bij NAi Boekverkopers

Ook verkrijgbaarDutch Design Jaarboek 2009

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com