NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Nelson Mota, Dirk Baalman, Wolfgang Voigt, Jeroen Schilt, Dick van Gameren, Annenies Kraaij
Redactie: TU Delft, Leerstoel Woningontwerp

DASH
Wonen in een nieuw verleden

Vormgeving: Joseph Plateau, Geïllustreerd (kleur en zw/w), Paperback, 160 pagina's, Formaat: 23 x 28 cm
Nederlands/Engelse editie, ISBN 978-90-5662-824-6, € 29,50

I.s.m. Faculteit Bouwkunde Leerstoel Woningontwerp, Technische Universiteit Delft

DASH. Wonen in een nieuw verledenMet welke redenen grijpen architecten in verschillende tijden, regio’s en omstandigheden terug op beelden, vormen of bouwwijzen uit het verleden? En welke middelen zetten architecten in om het beoogde effect te bereiken? Deze vragen staan centraal in het zesde nummer van DASH.

Terugkeer naar het architectonisch verleden is geen nieuw verschijnsel. Op vele momenten in de geschiedenis van de architectuur hebben oude vormen als inspiratie gediend: als protest tegen dominante opvattingen, als middel om juist vernieuwing tot stand te brengen of louter uit nostalgie naar vroeger tijden. Zelden is dit teruggrijpen onomstreden. Met name pogingen om oude vormen in hedendaagse materialen terug te brengen, hebben vaak de hoon van de vakwereld opgewekt; of het nu gaat om de vroegnegentiende-eeuwse neogotiek, het werk van de Delftse School uit de 20ste eeuw of het ‘nieuwe traditionalisme’. In DASH: Wonen in een nieuw verleden wordt een selectie van woningbouwplannen besproken van onder anderen Baillie Scott, Tessenow, Berghoef, Ridolfi, Krier, Spoerry en Bedaux.

DASH (Delft Architectural Studies on Housing Design) wil een internationale bijdrage leveren aan het woningontwerp vanuit een Nederlands perspectief. DASH verschijnt tweemaal per jaar, in samenwerking met de Leerstoel Woningontwerp van de TU Delft.

Bestel bij NAi Boekverkopers

> Meer over DASH
> Zie ook: Dick van Gameren, Revisies van de ruimte, 2005

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com