NAi Uitgevers
Boeken over architectuur, stedenbouw, landschap, etc. Boeken over beeldende kunst, fotografie, design, nieuwe media, etc. Tijdschriften over architectuur en kunst Zoeken / Fondslijst Bestellen Over ons

Paul Meurs, Frits Gierstberg, Jaap Guldemond & Bregje van Woensel, Ineke Holtwijk, Luciano Figueredo

Brazil Contemporary
Architectuur, Beeldcultuur, Kunst

Vormgeving: Thonik, Geïllustreerd in kleur, Paperback, 320 pagina's, Formaat 17 x 24 cm
Nederlands/Engelse editie, ISBN 978-90-5662-677-8, € 29,50
Mei 2009

In het kader van de Braziliaanse Zomer in Rotterdam
Tentoonstellingen in Museum Boijmans Van Beuningen, Nederlands Architectuurinstituut en Nederlands Fotomuseum, Rotterdam van 30 mei tot 23 augustus 2009.

Brazil ContemporaryBrazilië is een van de grootste landen ter wereld en wordt vanwege zijn razendsnelle ontwikkeling beschouwd als een van de economische wereldmachten van de toekomst. Brazilië kent ook zijn schaduwzijden: de enorme tegenstellingen tussen arm en rijk, de sloppenwijken in de duizelingwekkend grote miljoenensteden en de aantasting van het regenwoud. Op cultureel gebied zijn de contrasten zichtbaar in een boeiende mix van high en low art, van technische innovatie en traditionele ambachtelijkheid.

Deze rijk geïllustreerde publicatie geeft een overzicht van de hedendaagse architectuur, visuele cultuur, beeldende kunst en muziek in Brazilië, met veel aandacht voor de overweldigende stedelijke ontwikkeling van de metropool São Paulo, en een overzicht van de krachtige beeldcultuur – televisie, video, film, fotografie, grafische vormgeving – in met name Rio de Janeiro. De beeldende kunst wordt ingeleid door het eigenzinnige oeuvre van Hélio Oiticica, een van de grondleggers van de bruisende hedendaagse Braziliaanse kunst, gevolgd door een presentatie van werk van vijf toonaangevende kunstenaars die op dit moment internationaal in de belangstelling staan.

> Bestel direct bij NAi Boekverkopers

NAi Uitgevers Mauritsweg 23, 3012 JR Rotterdam
Tel: 010 - 20 10 133, Fax: 010 - 20 10 130
info@nai010.com